Referat: Saba Palestina KIF/Liria IF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Aman, Viktor T, Mattias A, Maksym – Markus, Pontus, Mathias E, Alex – Anton och Oskar

Milad som spelade innermittfältare sista 25 minuterna.
Kevin som spelade innermittfältare sista 22 minuterna.
Bashar som spelade vänster yttermittfältare sista 20 minuterna.
David som spelade höger yttermittfältare sista knappa 20 minuterna.

Vi började riktigt bra. Spelade lugnt och metodiskt och pressade ner Saba Palestina (i forts Saba). Bröt resolut de få gånger Saba fick till några riktiga anfall i början och tog inga onödiga risker. Bra uppspel från backlinjen, vann så gott som alla närkamper, var rörliga och hade ett bra bolltempo när vi anföll. Vi fick också tidig utdelning när Anton i den 6:e minuten tråcklade sig fram på högerkanten och kom nästan ända ner till kortlinjen varifrån han slog ett inlägg som nådde Alex på andra kanten som från nära håll enkelt kunde slå in bollen. Redan dessförinnan hade vi hunnit med att missa ett friläge när en Sabaförsvarare räddade en boll som målvakten knappast kunde klarat.

Vi fortsatte att dominera klart och efter ett antal halv- och några lite klarare chanser kom det ett välförtjänt 2-0-mål i den 32:a min som hade många likheter med det första. Markus kastade ett långt inkast från sin högerkant som Pontus touchnickade vidare till Alex som kom farande vid samma bortre stolpe och den här gången nickade in bollen i ett så gott som övergivet mål.

Efter detta tappade vi lite av både vårt fina presspel och anfallsspel och Palestina fick mera ostört komma till anfall. Detta hindrade inte oss från att vara närmast ett må och dominera spelmässigtl. Detta hindrade dock inte att vi var närmast ett mål när Anton I den 37:e min avlossade en långskottskanon som tog i ribbans underkant innan målvakten kunde få ta i den. Strax innan pausvilan fick dock Saba en rejäl chans att ta sig in i matchen genom ett sådant där mål som kan få ett lag att ”glömma” vad som hänt tidigare i matchen och känna sig stärkta och att man är på gång men det relativt ostörda avslutet nära vårt mål mynnade bara ut i en resultatlös hörna.

Efter paus fick vi se en så oerhört vanlig uppryckning från ett lag som ligger under efter paus. De första 10-15 minuterna var det Saba som spelade väldigt inspirerat, tog mycket löpningar och vann nu plötsligt nästan alla närkamper och alla andrabollar vilket verkade ta oss lite på sängen och bli stillastående i vårt defensiva arbete, slarva med passningarna, tappa all press och förlora de flesta närkamperna och i princip alla andrabollar. De reducerade dessutom till 1-2 efter ett otroligt vackert långskott i krysset. Totalt otagbart!. Nu kändes det lite svajigt och man kunde plötsligt bli lite osäker på den seger nog många med mig tagit ut när spelarna gick ut till pausvilan. Efter 10-15 minuter tog vi oss dock tillbaka in i matchen

Vi tog sakta tillbaka spelövertaget och när Anton i den 69:e min tog sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet, blev omkulltacklad men mer eller mindre liggande fick till en boll till högersidan där en ren Markus sköt in 3-1, så kändes segern relativt säker men när en Sabaspelare bara 4 minuter senare blev nerdragen i straffområdet med straff som följd hade den säkra segern åter kunnat kännas osäker vid ytterligare en reducering och en säkert våldsam Sabaforcering för att få med sig minst en poäng. Vi kunde dock andas ut när Adrian gjorde en utmärkt räddning på denna straff.

Nu verkade Saba mer eller mindre ha gett upp och när vi i den 86:e min gjorde 4-1 var det mest en bekräftelse på att matchen var avgjord och precis som att våra två första mål var väldigt lika varandra så var det två sista det. Än en gång tog sig Anton från lite snett till vänster långt in i straffområdet, slog över bollen på högerkanten där Oskar slog in den från bara någon meters håll (fast var det kanske mer avsett som ett skott den här gången Anton?, nära att gå in direkt borta vid stolproten var i alla fall bollen).

I den 89:e minuten hann sedan en frustrerad Sabaspelare bli utvisad efter en ful eftersläng innan domarens pipa efter 3 övertidsminuter ljöd för sista gången denna vackra kväll med ett fantastiskt fotbollsväder, inte riktigt så varmt som den senaste sidan och helt vindstilla.

Statistik: Hörnor: 6-3 Avslut påmål: 11-3 Avslut utanför: 2-6